Altres Barcelones

AltresBarcelones.com / Història de Barcelona, anècdotes i curiositats des del 2007

18 de des. 2007

El Crist de Lepant

(Font: Wikimedia Commons)
Era el dia 7 d’octubre de 1571. La Corona Espanyola s’havia aliat amb Venècia i els Estats Pontificis formant una Lliga Santa per tal de foragitar la flota otomana d’Europa. El desenllaç de la guerra es veia en joc en aquella batalla naval de Lepant, on per cert també hi corria per aquells móns de Déu l’escriptor Cervantes, més tard conegut com “el manco de Lepanto” per deixar-hi la mà esquerra durant el combat.
Aquesta imatge de Jesús es trobava en el pitjor lloc i en el pitjor moment. Era al vaixell que capitanejava la flota cristiana de cara precisament en aquell instant a la bala de canó otomana que venia a tota velocitat a transformar l’obra d’art en estelles de fusta volant pels aires, però aleshores... miracle!
El Crist va inclinar el seu cos cap a la dreta i va esquivar la bala, i fins aleshores roman en aquesta peculiar postura.
Ara és la imatge a la que se li rendeix més devoció de tota la catedral de Barcelona, on hi té dedicada una de les capelles laterals, si no vaig errat, la primera a mà dreta.
Altres potser més incrèduls o no tan devots diuen que l’estàtua deuria estar feta de fusta jove, i que al assecar-se, va prendre aquesta forma amb el pas del temps.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Òstres tú! interessant això del Crist de Lepant...
Ja m'aniré passant, a donar cops d'ull! interessant, interessant :)

Anònim ha dit...

ohhh! aquesta me la sabia jo i no sóc de Barcelona. Fa anys i anys un dia que vam anar a la catedral me la va explicar el meu tiet.

Anònim ha dit...

jo he anat i esta molt
es curios aixo del crist de lepant.