Altres Barcelones

AltresBarcelones.com / Història de Barcelona, anècdotes i curiositats des del 2007

18 de maig 2008

Moments al barri



Suposo que us haureu fixat que fa bastant de temps que no actualitzo, però això no vol dir ni molt menys que hagi abandonat el projecte "Altres Barcelones", ans al contrari, m'estic dedicant plenament a reconstruir aquestes Altres Barcelones implicant-me en el projecte "Moments al Barri" que duu a terme el Centre Cívic Convent de Sant Agustí, a més de treballar fent itineraris històrics per Catalunya amb l'empresa Aula BGT. Aquesta implicació intensa està fent que durant una temporada no tingui temps per dedicar-lo al weblog, però us ben asseguro que a principis del més de juny vindré amb noves històries, i si pot ser, amb la col•laboració del periodista i amic Enric Borràs, que m'ajudarà amb les seves dots fotogràfiques a copsar la bellesa dels antics carrers que encara amaguen històries.

El Projecte "Moments al Barri" pretén recuperar la memòria històrica dels barris de Sant Pere, Santa Caterina, El Born i la Ribera, mitjançant la participació activa de la gent del barri, reconstruint els moments en que la ciutat encara era com un poble, on els llaços de sociabilitat eren d'un caràcter solidari gairebé familiar, els antics records, els moments al barri que resten en la memòria, antics costums i oficis i els anys de la dura guerra i postguerra.

Els dissabtes 24 i 31 de maig a les 11:00 al Centre Cívic del Convent de Sant Agustí (c/ Comerç 36) esteu convidats als meus itineraris pels barris esmentats. Recorrerem els orígens i la història d’aquella zona, els antics costums, llegendes i curiositats de diferents períodes anteriors a aquells on arriba la memòria dels participants al projecte, recuperant així tots junts el sabor d’aquelles “Altres Barcelones”. No hi falteu!

2 comentaris:

Parce ha dit...

.... Em sembla que faig tard !!

Red Zeppelin D3 ha dit...

Em sembla molt bé i penso anar-hi si no em despisto.