Altres Barcelones

AltresBarcelones.com / Història de Barcelona, anècdotes i curiositats des del 2007






Aquest any 2014, com alguns ja sabreu, el metro de la nostra ciutat compleix 90 anys. Durant l'últim trimestre es durà a terme un cicle de conferències que tindran com a escenari l'Espai Gaudí i la Biblioteca Jaume Fuster (situada on hi havia les primeres cotxeres de metro a la plaça Lesseps).

Les conferències es vincularan a la Setmana del Ferrocarril, que enguany celebra el seu 10è aniversari amb el lema "Els ferrocarrils metropolitans".

Conferències:

"Tecnologia del metro (des de l'inici fins a l'actualitat)" 
 Els moments més importants en la tecnologia del material mòbil, els sistemes de peatges, les comunicacions de circulació, etc., a càrrec d'Agustín del Castillo, exdirector del metro, el 23 d'octubre, a les 17.30 h, a l'Auditori de la Biblioteca Jaume Fuster.

"Antecedents i projectes de l'arribada del metro a Barcelona"
 Peripècies dels emprenedors fins a arribar el 1924, a càrrec de Josep M. Rovira, vicedegà del Col·legi d'Enginyers Industrials i membre d'Amics del Ferrocarril, el 30 d'octubre, a les 17.30 h, a l'Espai Gaudí.

"Història de la ciutat"
 Des de l'època dels romans fins al 1924. Transformacions de la ciutat fins a l'arribada del metro, a càrrec de l'historiador Dani Cortijo, el 5 de novembre, a les 17.30 h, a l'Espai Gaudí.

"Barcelona a l’avantguarda dels metros del futur"
A càrrec de Ramon Malla, director de línies automàtiques del metro de Barcelona, l'11 de novembre, a les 17.30 h, al Col·legi d’Enginyers Industrials.