Altres Barcelones

AltresBarcelones.com / Història de Barcelona, anècdotes i curiositats des del 2007



A l'estació abandonada Correos. Somni fet realitat (foto: Jana Pérez)
Com ja us vaig comentar fa temps, en la foscor dels túnels del metro de Barcelona s’hi amaguen estacions fantasma abandonades. Pocs han estat els curiosos que les han vist fugaçment enclastant el cap al vidre del vagó, però des del Connexió, hem pogut passejar-hi tranquil•lament i us les mostrarem.

El metro de Bacelona és una infraestructura que amb el temps ha anat creixent i modificant-se algunes projectes d’estació mai es van dur a terme, i d’altres van entrar en funcionalment però van ser tancades. Avui el que veurem és un exemple d’una estació que mai es va arribar a obrir i la d’una altra que va ser clausurada. Ambdues es troben a la Via Laietana, un lloc on ja s’havien fet els forats del túnel del metro abans que aquest s’hi hagués planificat

Entre la parada d’Urquinaona i la de Jaume I ens trobem amb un projecte de parada de metro que mai va ser inaugurada. El fet que posteriorment se li construís a sobre el Banc d’Espanya (a l’actual Pl. Antoni Maura) i que en alguns plànols posteriors haguessin anomenat a aquest espai “Banco” ha alimentat una llegenda segons la qual a la nit s’utilitzaria aquesta estació per traslladar la massa monetària amb un teòric “tren dels diners”.

Cartell d'entrada de la estació de Correos (foto: Jana Pérez)
Això és totalment impossible, per una banda perquè l’edifici del banc és posterior a aquest projecte d’estació i per tant no podia tenir cap relació i per l’altra perquè nosaltres que hi hem anat hem constatat que les escales que duen a l’andana estan inacabades i no duen a enlloc, per tant no s’hi pot ni entrar ni sortir i no té cap possible connexió amb l’antic edifici del Banc.
Potser una de les estacions abandonades que més passió desperten és correos: Correos va ser una estació final de línia, que en principi al 1934 se suposava provisional però que al final es va utilitzar fins l’any 1972

Encara davant de correus podem veure una reixa sota la qual s’hi poden apreciar unes escales Investigant, investigant he descobert la pel•lícula “Apartado de Correos 1001” Dirigida per Julio Salvador el 1950 es pot veure aquesta entrada en una de les escenes, cosa que ens permet viatjar màgicament en el temps i que podreu veure si mireu el vídeo.

Aquí us he deixat una presentació d'algunes de les fotografies d'aquella nit màgica en la que vàrem poder baixar als túnels per buscar les estacions abandonades:

1 comentaris:

Covadonga ha dit...

Magnífic i interessant reportatge, Dani