Altres Barcelones

AltresBarcelones.com / Història de Barcelona, anècdotes i curiositats des del 2007



Fa temps vam inaugurar a la Casa de la Barceloneta 1761 l'exposició "Miquel Pedrola, del vestigi a la memòria" ideada per la Jana Pérez i un servidor ja des d'un principi per a ser concebuda com a material didàctic que encetés un punt de reflexió sobre la guerra civil, com aquesta s'ha enfocat des de la transició i la seva memòria històrica.
Des d'un primer moment, doncs, tal com ja havia explicat, es va apostar per uns materials que no fossin efímers, per tal que l'exposició fos fàcil de traslladar d'un lloc a l'altre i pogués rodar pels centres de secundària. El material és idoni per 4t d'ESO i 2n de Batxillerat i la trama va generant diverses preguntes que poden generar debat i animen l'alumnat a seguir indagant i posen l'enfoc en que hi ha encara molta història per descobrir.
A l'espai també s'hi està mostrant el vídeo que el director de cinema Yonay Boix va gravar in situ durant el viatge en que la filla d'en Miquel Pedrola i els principals implicats en el cas vàrem fer al front d'Aragó per conèixer de primera ma els darrers escenaris que va recórrer el seu pare i on va morir.
Una de les coses més atractives és el preu: totalment gratuït. Les escoles i instituts que es comprometin a endur-se i lliurar en perfecte estat els 7 rollups poden tenir l'exposició durant un període de 2 setmanes al centre. Es pot portar còmodament dins un taxi, per exemple o fins i tot en 2 carros de la compra.
Fins el 31 de gener encara es pot veure l'exposició a la Casa de la Barceloneta. El professorat interessat pot passar-s'hi a fer un cop d'ull per examinar els materials abans de reservar-los si vol.

Ara mateix, a la casa de la Barceloneta ja ho tenen tot a punt per fer les reserves de l'expo. Podeu contactar-hi directament fent clic aquí.