Altres Barcelones

AltresBarcelones.com / Història de Barcelona, anècdotes i curiositats des del 2007

Buscant informació sobre el setge de 1714 a la ciutat, ha arribat fins les meves mans aquesta joia que m'he permes el luxe de perjar al youtube.
Es tracta de la primera part del documental "El Born. Un vincle amb el passat" que amb reproduccions en 3D a vol d'ocell ens trasllada com si d'una màquina del temps es tractés a la Barcelona d'aquella època endinsant-se pels carrerons, seguint les muralles o el Rec Comtal entre d'altres i mostrant-nos com era el barri de la Ribera abans de ser parcialment enderrocat per construïr-hi la Ciutadella.
Amb mapes, gravats i llibres podem imaginar Barcelones d'altres temps, però sovint ens pot costar una mica. Ara amb la tecnologia 3D les coses han canviat.
Dit això, prepareu-vos per viatjar al passat:

8 comentaris:

Galderich ha dit...

Fantàstic!!! No tindries pas la resta del reportatge en 3D. S'agraïria.

Jordi Bonvehí i Castanyer ha dit...

Primer de tot felicitar el teu 1/4 de segle.

El teu bloc cada cop es més interactiu, cada post esta mes currat que l'anterior.

Enhorabona!

Dani ha dit...

Galderich, si el trobo us passo l'enllaç a tots!

Anònim ha dit...

está curioso. Y quien pone la pasta para estos videos?

Dani ha dit...

Va ser un projecte museogràfic en el qual fins i tot es van reconstruïr els jaciments arqueològics del Mercat del Born. La llàstima és que amb els diners que s'hauran (o ens haurem, pq això deu venir de diner públic) deixat, al final tingui tan poca difusió, amb el bon resultat indiscutible que ha donat.
És precisament per aquest motiu que n'he parlat a la web. Igualment em sembla a mi que com sempre, en temes de cultura i història, darrera hi ha molta més feina de la que en realitat s'acaba pagant. Hores i hores de consultar mapes i mapes i d'anar per molts arxius, molts becaris treballant gratis o per una misèria... Per això crec que s'els ha de reconèixer la bona feina. Per cert, a mi m'ha arribat el vídeo a mitges. Si algú sap quin és l'equip de recerca que va dur-lo a terme estaria bé que ho digués.

Dani ha dit...

Mireu: Ja ho he trobat:

" TV3, en estreta col·laboració amb experts en diferents disciplines d'institucions com el Museu d'Història de la Ciutat, la Universitat Pompeu Fabra o la Universitat Politècnica de Catalunya, han incorporat a aquest programa les últimes descobertes d'historiadors i arqueòlegs per interpretar millor uns fets que van ser clau per a la història moderna del país.

Entre les novetats que presenta l'especial hi ha la reproducció virtual de la Barcelona del segle XVIII, amb tots els seus edificis singulars, elaborada per un equip de la Universitat Politècnica de Catalunya per "situar en el mapa" les restes arquitectòniques descobertes l'any passat al subsòl de l'antic mercat del Born."

i l'enllaç és aquest:

http://www.tv3.cat/elborn/

AS ha dit...

Feia temps que buscava aquest vídeo pel Youtube, des que el van emetre a tv3 fa 3 o 4 anys.

Gràcies per recuperar-lo!

Galderich ha dit...

Gràcies Dani per localitzar els vídeos. Els havia buscat per internet i no havia estat capaç d'aconseguir-los.