Altres Barcelones

AltresBarcelones.com / Història de Barcelona, anècdotes i curiositats des del 2007


Berguedasfera, Penedesfera, Ebresfera o Bagesfera entre d’altres són noms de diferents comunitats de blocs agrupades per àmbits territorials ja existents.

Aquest tipus de directoris permeten unir diferents blocaires d’un territori donant-se a conèixer i facilitant el contacte mutuu.
Parlant amb gent vinculada a aquest món sovint sento la mateixa pregunta: “com és que encara no existeix la Barcelonasfera?”.
La veritat és que un dels motius pels quals potser no ha existit fins ara és pel gran nombre de pàgines dirigides per barcelonins. La xarxa es podria massificar fins el punt de desbordar-se.

És per això que a l’hora de crear la Barcelonasfera he hagut d’optar per una opció una mica més restringida. Aquest directori inclourà blocs que tenen Barcelona i les seves antigues viles com a tema central enfocat des de les perspectives més diverses (fotografia, periodisme, política, història...).

El fet de que el subtítol faci referència a les “antigues viles” no és una cosa casual si no que he volgut respectar i donar importància a la personalitat pròpia dels antics municipis que ara formen part de Barcelona.
Durant aquesta darrera setmana he anat enviant correus electrònics o deixant missatges a les principals pàgines que coneixia, la majoria de les quals han respost positivament a la proposta i m’han anat enviant la descripció del seu bloc.

La Barcelonasfera disposa d’un cos central amb un flux d’actualització on aniran apareixent els darrers posts publicats pels membres de la xarxa, una llista d’enllaços i les descripcions de cadascuna de les pàgines realitzades pels seus autors.
També s’ha creat un grup a facebook, un logotip (la típica rajola barcelonina) i un banner amb el qual es podrà enllaçar la Barcelonasfera a tots els membres del directori.

Dit això només em queda dir-vos que aquesta nova comunitat blocaire que acaba de néixer ara mateix és oberta a tots aquells blocs sobre Barcelona, Gràcia, Sant Andreu, Sants, Poblenou i les altres viles i que podeu unir-vos enviant-me el nom i l’enllaç de la pàgina i una breu descripció d’uns 150 caràcters (una línia i mitja/dues) a danicortijo(arroba)altresbarcelones.com

Aixi doncs,

Benvinguts a la Barcelonasfera!

Passeu, passeu que veureu el piset:

17 comentaris:

Galderich ha dit...

Felicitats per la nova iniciativa que ens facilitarà trobar informació sobre Barcelona. Ara passo a veure la novetat i a enllaçar-vos.

Daniel ha dit...

Felicitats! Una iniciativa molt interessant que, com tu comentes, és sorprenent que no s'hagués promogut abans. Endavant les atxes!

Dani ha dit...

Moltes gràcies!

Ara només cal que en fem difusió. Podeu enllaçar la barcelonasfera utilitzant el logotip del final del post

Susana Sosa Villafañe ha dit...

Gracias por invitarme a formar parte de este catálogo.

Estaré encantada de difundir la iniciativa en el blog de la Plaza Masadas.

Saludos.
Susana Sosa Villafañe

Met ha dit...

Enhorabona per la iniciativa.
Cal donar a conèixer la Barcelona real que existeix rere l'estereotip dels pixapins.

Coincideixo amb altres comentaris. Com no s'havia fet abans! :P

Agus Giralt ha dit...

Molt bona iniciativa ;)
Per cert, com puc apuntar el bloc de memòria de Sants i el de memòria del Poblenou????

Agus Giralt ha dit...

Jejeje, lo de la cronologia més que res era per enllaçar-ho més endavant als articles. xD

Apa, una abraçada.

Dani ha dit...

De la portada de Barcelonasfera:

Si tens un blog que s'ajusti a aquestes característiques i vols ser membre de la Barcelonasfera, envia un correu a danicortijo(arroba)altresbarcelones.com demanant la teva adhesió i una descripció del blog de com a màxim 150 caràcters amb espais.

El veí de dalt ha dit...

FAntàstica inicativa. En donaré notícia! Podries dir al de "barcelona, pixel a pixel" si es vol afegir.

Dani ha dit...

Ja li he dit veí, ara falta que contesti.

Miquel Saumell ha dit...

Jo també en parlo avui a El radar de Sarrià.

nykaa ha dit...

Me siento un poco extraño,como hablando en chino con este comentatio en castellano jaja, pero quería darte las gracias por haber comentado en el foro sobre mi troll.
No puedo poner moderación, un comentario suyo lo taché como spam pero me sige saliendo publicados todos sus comentarios,sé que en bloger se puede pero en la coctelera no veo solución.
Suerte en el concurso y no puedo comentar nada de el blog porque no entiendo ni papa jaja pero las fotos muy bonitas.
Saludos

nykaa ha dit...

Qué simpático me has parecido en tu mensaje del foro jaja.Ahora ya me he informado y me he culturizado.
Ojalá se hiciese un Madridesfera o algo así, donde todos al igual que vosotros vais hacer, donde se hable de la ciudad en cuestión, de sus leyendas...Está muy bien.Es super curioso lo que dices en tu anterior escrito sobre el acueducto emparedado jaja, menos mal que ha salido a la luz!!!4Probaré a leerme un periódico marroquí, a ver de que se habla por hay, aunque me lo puedo figurar...
Que eres muy simpático ehh o al menos me parece a mi.
Saludos y perdón por las horas...xd

marc ha dit...

Acabo de descobrir el teu blog gràcies a 20minutos! Està molt bé! Endavant! Jo estic a la Bagesfera! Una abraçada!

La lectora corrent ha dit...

No sé per quins viaranys he vingut a parar al teu bloc, però tant se val; allò que importa és que hi he arribat. Et felicito per la tasca de documentació que fas.

I tot i que sempre que puc m'agrada tocar temes de la ciutat, no puc adherir-me a la Barcelonasfera perquè el meu bloc és un calaix de sastre. Són els inconvenients de ser una tastaolletes.

FERdeBCN ha dit...

Hasta mediados los años 60 un grupo de familias viviamos en una masia que había en la confluencia de las calles Cartagena con Provenza, concretamente la masia cortaba las dos calles.
Me gustaría que alguien me pudiese facilitar algún dato o alguna fotografia o bien me indicaran donde podria recavar dicha información.
Gracias de antemano, un cordial saludo y felicidades por la iniciativa.

Halra ha dit...

thanks a lot...
awesome directory,
thanks for the web lists