Altres Barcelones

AltresBarcelones.com / Història de Barcelona, anècdotes i curiositats des del 2007

Molts dels qui seguiu aquest espai deureu recordar la història d’en Miquel Pedrola, un milicià al qual van dedicar un carrer de la Barceloneta durant la guerra civil. En vaig parlar aquí, aquí, al post anterior, a diversos mitjans de comunicació i també al llibre.
En un moment es va aconseguir que es paralitzés la restauració de la part de la façana que contenia les lletres dedicades a en Pedrola, però a data d’avui, l’Institut de Paisatge Urbà de Barcelona, quan ja ha passat ni més ni menys que un any i quatre mesos en els quals hem estat en permanent contacte amb el Districte de Ciutat Vella, per intentar agilitzar els tràmits, encara no ha restaurat la pintada ni l’ha protegit amb fixador.
Una comparativa a primer cop d’ull de com eren les lletres abans i després de la restauració de la finca demostra que durant el procés s’ha fet saltar una part de la pintura que tapava les lletres, deixant-les més desprotegides i a la intempèrie, augmentant així el perill de degradar-se:




Durant tot aquest temps hem estat pacients i comprensius, amb una voluntat del tot dialogant, però la resposta s’eternitza. És per això que els veïns del barri han engegat una campanya per sensibilitzar la gent; A hores d’ara la Barceloneta és plena de cartells sobre en Pedrola. De manera paral•lela, s’ha iniciat una recollida de firmes i es pretén donar embranzida al tema també via xarxes socials revitalitzant el Grup per la preservació de les lletres de l’antic Carrer Miquel Pedrola.
Si voleu signar, podeu passar els dissabtes al matí davant del mercat. També podeu descarregar-vos aquest arxiu pdf i recollir signatures per la vostra banda i portar els fulls al Carrer Pescadors nº 49 els dimecres i dijous de 18:00 a 20:00 o bé entregar-ho ara durant l’estiu a les assemblees de veïns que es realitzen cada dimarts a les 20:00 a la Plaça de la Barceloneta.

Aquí us deixo també la secció de ràdio d’avui en la qual els veïns van expressar-se sobre l’afer Pedrola:

5 comentaris:

Jordi Bonvehí i Castanyer ha dit...

Dani en sense aturador! Endavant en Miquel!!

Tot Barcelona ha dit...

No dejes de darles caña a estos de l Audi A8 y la visa.total...

Martina y Golafre ha dit...

Noi! aquest blog és espectacular! felicitats :-)

Anònim ha dit...

Dani,

sóc veí de la Barceloneta i de familia de tota la vida del barri i la història d'en Pedrola la desconeixiem per complet. Suposo que ja huràs vist com l'Ajuntament ja està en plena recuperació de la pintada. Moltes gràcies per conservar aquest patrimoni.

Dir-te a més que estic super enganxat al teu llibre el qual estic a punt d'acabar en tres dies.

argos ha dit...

Felicitats Dani i veins de Barceloneta, jo soc del Raval pero tambe sento Ciutat Vella com a meva.
estic llegint el teu llibre, es molt interesant. Hem va fer molta il-lusió coneixet a Districte.
Argos