Altres Barcelones

AltresBarcelones.com / Història de Barcelona, anècdotes i curiositats des del 2007


Fa uns dies parlava amb uns companys de facultat que era relativament difícil trobar vídeos d'accés lliure sobre temes d'història i patrimoni en català a la xarxa. Si bé la nostra llengua gaudeix de molt bona salut en quantitat de materials escrits a la xarxa en relació al nombre de parlants, cada cop creix més el percentatge de consum de vídeo. Molts docents tenen dificultats per trobar materials per utilitzar-los a les seves classes, els alumnes han de furgar per trobar material d'estudi i el mateix passa amb els aficionats.
És per això que hem volgut intentar posar el nostre granet de sorra creant el portal HistoTube, on es reunirà una selecció dels millors vídeos sobre aquesta temàtica existents a la xarxa. De moment HistoTube suporta continguts penjats a la plataforma YouTube però mirarem a veure si podem afegir noves plataformes.
Creiem que HistoTube ha d'estar present a les xarxes socials és per això que podeu seguir-nos a Twitter i Facebook.
Com estem d'estrena hem penjat un fons de 20 vídeos tot i que dos cops per setmana penjarem continguts nous. Per trobar els materials es pot navegar per les categories o bé utilitzar el cercador. Els darrers vídeos surten destacats a la pantalla flash de la portada i es poden comentar i votar.
HistoTube es planteja com un projecte col•laboratiu. Ens agradaria que participéssiu proposant vídeos a les nostres xarxes socials o bé enviant-nos un correu a histotube@gmail.com
Per acabar només vull recalcar que estic especialment il•lusionat pel fet de compartir aquest nou projecte amb els meus companys de facultat Jordi Bonvehí, Agus Giralt i Lorién Casasús, els tres companys amb els qui fa anys em vaig embarcar fa anys en una aventura que aleshores semblava utòpica, fer arribar de manera amena la història local dels nostres respectius territoris a la xarxa i tenir incidència social. Amb el pas dels anys Altres Barcelones, Un Mataró no tan llunyà, Històries Manresanes i Memòria de Sants ja tenen un bon espai a la xarxa, a les ràdios i les publicacions i tots hem acabant aconseguint consolidar els nostres projectes.
Aquest serà el nostre primer projecte en comú i esperem que sigui el germen de futures aventures de difusió històrica.
Així doncs, no puc fer res més que encoratjar-vos a submergir-vos en la història i el patrimoni estrenant el nou HistoTube.

6 comentaris:

Agus Giralt ha dit...

Esperem que funcioni molt bé ;)

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Molt Be, es una gran noticia...
Un Saludo Mari Trini.

Felipe Blasco ha dit...

Molts àniims! Pinta molt bé. En faré difusió... De moment al facebook i al meu blog d'educació

Dani ha dit...

Moltes Gràcies a tots!
Per cert, Felipe, al final has tancat El Imparcial definitivament? Quins eren els objectius que deies no haver complert?

Unknown ha dit...

Aquests dies també és una notícia cultural amb majúscules la publicació en línia del nou Diccionari biogràfic de dones (www.dbd.cat), que recull més de 600 biografies de dones d'arreu dels territoris de parla catalana... i creixent. Paga la pena la visita.

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Hola Dani, ja es que estàs ocupat i tens molt treball, ¿però quan m'inclous,?Això es fa en un moment ...
Una Abraçada i un altre per a JANA.
Mari Trini.