Altres Barcelones

AltresBarcelones.com / Història de Barcelona, anècdotes i curiositats des del 2007


Com ja sabeu del post anterior, no m’agrada dir blat fins que no és al sac i ben lligat.

Per això us aviso “in extremis” d’aquesta novetat. Els que fa temps que em seguiu ja sabreu que he treballat a COM Ràdio i hi vaig tornar ja dient-se La Xarxa, l’any passat.
Les retallades en aquell moment van fer que es tanqués la freqüència Barcelona i per tant els col•laboradors especialistes en tema barceloní vam anar al carrer. Em va fer molta llàstima deixar La Xarxa, perquè ja m’havia acostumat al format radiofònic, havia obert un bloc a sàpiens i li començava a agafar el truc. Estar davant el micro havia passat a ser una cosa que ja sentia familiar. El que sempre havia pensat era que es feia difícil el fet de no poder mostrar imatges, per allò que diuen que “una imatge val més que mil paraules”.
A més, Sempre hi ha hagut temes que no he publicat al bloc perquè creia que valia la pena esperar i fer-ne un bon vídeo. Vaig arribar a proposar diverses vegades fer una secció “Altres Barcelones” a diferents mitjans, però mai va resultar. És una paradoxa, els historiadors acostumem a tenir-ho difícil alhora de parlar d’història als mitjans, acostuma a fer-ho gent que no és historiadora...
Mai ho he entès, és estrany però exceptuant comptades ocasions quan algú parla d’història i sobretot més en temes anecdòtics i de curiositats als mitjans mai és historiador. Us imagineu que anem al metge i qui ens atén és un advocat o que ens faci d’advocat un biòleg? Doncs d’historiador en fa tothom menys els historiadors, té nassos! Per això em va fer molta il•lusió veure en Solé i Sabaté al Divendres de TV3. Vaig pensar: Un historiador com a col•laborador regular a la tele parlant ni més ni menys que d’història!, des del Junqueras al Favorit que no passava gairebé! Però bé, aquest és un debat a part que sovint tenim entre els que som del ram...
Doncs bé, que ja me’n vaig per les branques! La qüestió és que fa uns dies, quan tancava el trimestre anterior i corregia exàmens, em van trucar de BTV, del Connexió Barcelona. Jo suposava que era per fer alguna de les col•laboracions puntuals que he fet sovint, però no. Em van dir que els agradaria que fixés per BTV i que em volien donar una secció pròpia setmanal sobre Història de Barcelona al programa Connexió Barcelona. Us podeu imaginar com em va quedar la cara després de tant de temps desitjant poder fer una cosa semblant, amb tants temes que sempre he deixat pendents fins que en pogués fer una bona peça per un vídeo...

A més, ja ho he dit diverses vegades, però si no fos per BTV aquest blog fa temps que no existiria, va ser en Rafel Luján de l’extingit diaridebarcelona.cat (ara btvnotícies) qui em va fer sortir per primera vegada als mitjans a explicar el que feia al bloc, justament quan acabava de començar feia poc i pensava tancar-lo perquè em donava molta feina i no li trobava gaire sentit. A partir d’aquell dia vaig pensar: Aquest tema el pren seriosament tothom menys jo...

Aleshores vaig començar a arrencar el projecte d’una manera més seriosa. Al connexió també hi tinc vells coneguts com en Gorka Roke i la Marta Ballesta, amb qui he coincidit diverses vegades per a temes “d’urgència”, i per allà em vaig trobar en Pere Cullell també, que ens vam conèixer fent rutes. De fet hi ha qui m’ha preguntat alguna vegada si havia treballat per BTV, perquè durant un temps hi sortia recurrentment i no, no hi treballava, però ara sí, ja és oficial! I pel que veig m’hi sentiré com a casa...
Dit això, i anant al gra:

La secció “Altres Barcelones” serà una secció setmanal i en directe, que podreu veure cada dilluns en directe a les 18:00 dins el programa Connexió Barcelona de BTV conduït per l'Emma Quadrada. I comencem... Aquest mateix dilluns! O sigui que estigueu atents! Podeu sintonitzar-ho al televisor o veure-ho per internet en directe i per si a algú li va malament l’horari estem estudiant poder penjar-ho aquí mateix al blog! Així doncs... fins dilluns, ens veiem a la tele!

11 comentaris:

Agus Giralt ha dit...

Moltes felicitats Dani, sempre és una gran noticia descobrir un historiador que té canals per fer el que més li agrada.

I més quan es tracta d'algú com tu que portes un munt d'anys treballant per descobrir als barcelonins la història de la seva ciutat.

Ara que "Barcelona" s'ha convertit en un tema per si sol, que a moltes llibreries proliferen els llibres sobre carrer, barris i places barcelonines o que ens podem trobar infinitat de rutes pels racons més inversemblants... sembla mentida pensar que fa uns quants anys es feia dificil saber-ne més de la història de la ciutat.

No sé si t'ho agrairan mai com cal, però penso que en aquest canvi tu i alguns d'altres historiadors hi teniu molt a veure.

Si et pares a pensar això de BTV era qüestió de temps en la nostra història paral·lela: el bloc, la ràdio i ara la tele.

Una abraçada!

Dani ha dit...

Hola Agus! Gràcies per les teves paraules, però tot el que m'has dit també t'ho pots aplicar a tu mateix! històries paral·leles, ja ho has dit! i et falta una altra coincidència: Premis Blocs Catalunya! que per cert, ara es diuen "blogs" es veu ;)

sal i sucre ha dit...

Quina gran noticia! Moltes felicitats, Dani!

Dani ha dit...

Gràcies!

Montse Peirató ha dit...

Que guai Dani! Me n'alegro un munt!!
Quina bona notícia! :-)
Desitjo que et vagi super bé en aquest nou projecte televisiu!
Felicitats!!! :-)

Galderich ha dit...

Gran notícia! Endavant en rescatar el nostre passat i fer-lo públic!

Ugo Manzoni ha dit...

Dani, Dani, Dani... FELICIDADES! Qué más puedod ecir que no te hayan dicho ya?
Ahí estaré yo el lunes pendiente de lo que nos enseñas.
Un abrazo! :-)

Tot Barcelona ha dit...

Moltes felicitats ¡¡
I seré atent, i sino per internet ¡¡¡
Ahhh ....SALUT ¡¡¡¡ amb mayúscules

Jordi Bonvehí i Castanyer ha dit...

Després de tants anys i que les històries que van començar en blocs el 2007 i 2008 encara segueixin interessant a tantes persones!

Vai avanti!!

Elfreelang ha dit...

enhorabona! estaré l'aguait encara que l'hora no em va bé perquè estic treballant però faré mans i mànigues per mirar.lo

Unknown ha dit...

Enhorabona Dani pel treball ben fet!! Ets una inspiració per molts historiadors, mostrant que poden haver més sortides professionals i una manera d'aportar benefici social esforçant-se i compartint passió!

Gràcies!!!