Altres Barcelones

AltresBarcelones.com / Història de Barcelona, anècdotes i curiositats des del 2007

23 de des. 2007

La perla del Mediterrani

Segur que molts de vosaltres haureu desitjat algun cop agafar una màquina del temps, vestir-vos de l’època per passar desapercebuts i viatjar a la Barcelona de principis de segle amb el simple interès tafaner de passejar-hi. Fer un bon tiberi a una terrassa de Montjuïc, agafar una barqueta i recórrer el port acompanyat d’un mariner amb bigoti, passar per la plaça Catalunya plena d’arbres, veure els burgesos engalanats pel passeig de gràcia, amb els cotxes a motor, al costat dels carros de cavalls més abundants i després agafar algun tranvia cap al Parc d’Atraccions del Tibidabo o el de la Ciutadella, o veure el ja desaparegut casino de l’Arrabassada...

Us convido a fer-ho:



L’any 1908, l’aleshores alcalde de la ciutat Domingo Sanllehy, va crear el que s’anomenava “Sociedad de Atracción de Forasteros”, amb seu a la Rambla, que volia fomentar l’arribada de turistes a la ciutat.



Mostra un mapa més gran


Aquesta societat va encarregar a l’empresa Cabot films un documental anomenat “Barcelona. La perla del Mediterráneo”. Se sap que es van fer dues pel•lícules al 1911 i al 1913 però d’elles només ens han arribat uns quants minuts de pel•lícula, que ara són l’únic testimoni en format filmat de l’època.
Algú va comprar una llauna de pel•lícula fa uns anys als Encants Vells que en contenien el fragment, que ara és propietat de la Filmoteca Holandesa d’Amsterdam. El documental ja es donava per perdut quan va ser localitzat a l’estranger. Aquestes són ara mateix les imatges fimades més antigues de Barcelona que es coneixen.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

realment tenies rao i ets molt frikiiiii!! ksi ksi, tant com ballant a enfants!! jaja

el video akest es molt xulu! em sembla q m'anire passant per aki!

siauuu

starbase ha dit...

molt interessant la peli.

Jo també anirè passant.

Albyns ha dit...

jejeje! clar que es partien!!!

as tall as a Saint Paul,
another thing, butterfly,
paying Saint Peter sings,
give me little fish,
...etc...

Mel.la ha dit...

fantàstic, gràcies per la feina que fas i comparteixes.