Altres Barcelones

AltresBarcelones.com / Història de Barcelona, anècdotes i curiositats des del 2007

9 de març 2009

EL Carrer d'Espolsa-Sacs


De la mateixa manera que molts cops ens hem de fer ressó de la desmemòria dels carrers de la ciutat, hi ha altres casos com el del Carrer Comtal i els seus afluents que realment fan goig. Sembla ser que a finals dels anys 80 l’Associació de Comerciants d’aquest carrer, amb la col•laboració de David Griñó, es dedicaren a posar sobre rajoles, informació històrica, com en el cas del carrer que avui ens ocupa.
Aquesta inscripció del perit carreró d’Espolsa-sacs, ens recorda com uns actes derivats del vot de pobresa dels agustins a la baixa edat mitjana han deixat un record en el nomenclàtor dels carrers de Barcelona.
La inscripció diu el següent:

“En el segle XV on hi ha aquest carrer, donaven les finestres del convent que al carrer de Mont-sió tenien els monjos agustins, coneguts per frares del sac. Vestien hàbits de sargil sense forma, talment un sac, els quals no podien rentar ni apedeçar mentre els quedés un tros. Solament els podien espolsar, cosa que feien des d’aquestes finestres. Hivern-1988”

3 comentaris:

Júlia ha dit...

Fa anys, quan encara no hi havia les rajoletes, jo ignorava l'existència d'aquest carrer fins que treballar amb una noia que hi vivia. Realment fa goig l'esforç que ha fet el Carrer Comtal.

Red Zeppelin D3 ha dit...

Interessant aquest text... Una anècdota interessant. El carrer Montsió és a la Ribera.

Unknown ha dit...

M'ha encantat, un carreró amb encant i una inscripció que ho explica tot.