Altres Barcelones

AltresBarcelones.com / Història de Barcelona, anècdotes i curiositats des del 2007

Ahir va finalitzar el Primer Cicle de Xerrades Altres Barcelones a la Biblioteca Vapor Vell. La veritat és que estic molt content de la bona acollida que han tingut, i també del nombre d'assistents. (Podeu veure algunes fotografies a Flikr i al grup de Facebook). Ha estat una bona experiència poder veure'ns cara a cara per parlar sobre diversos temes de la història de la nostra ciutat.
Tot i això, segons m'heu dit alguns, sóc conscient que molts de vosaltres no heu pogut assistir a les xerrades a causa dels horaris intempestius o bé per altres motius. És per això que amb la gent de l'Associació Cultural Tot Història, fundada principalment per integrants del ja veterà Grup99 de tertúlies històriques, hem decidit repetir les ponències ara amb un horari i un emplaçament diferent.
Així doncs, si us heu perdut alguna de les xerrades o bé ja hi heu anat però voleu convidar els amics a partir d'ara el programa queda de la següent manera:

Dimecres dia 2 de març a les 19:00: LA INVENCIÓ DEL BARRI GÒTIC.Molts turistes visiten el “Barri Gòtic” sense saber que aquest va ser creat entre els segles XIX i XX i que gran part dels seus elements són simples recreacions. Sense anar més lluny, la façana de la catedral és contemporània i el pont del Carrer del Bisbe és del 1928.

Dimecres dia 6 d’abril a les 19:00: LA BARCELONA BRUTA. Malgrat els serveis de neteja s’esforcen per mantenir la ciutat neta, el centre de Barcelona continua estant encara especialment brut. Aquest problema ve de lluny. La descripció de les pèssimes condicions higièniques de la ciutat en el passat i els costums escatològics dels seus ciutadans són l’eix d’aquesta xerrada.

Dimecres dia 4 de maiga les 19:00: LLEGENDES DE LA BARCELONA VELLA. Molts pensen que les llegendes només poden ambientar-se a pobles recòndits, però Barcelona té un ric patrimoni llegendari des de l’edat antiga fins l’actualitat. Aquestes narracions, tot i no ser fets històrics reals, ens ajuden a entendre la mentalitat de la societat barcelonina que les va crear en diferents moments històrics.

Dimecres 8 de junya les 19:00: BARCELONA AL SEGLE XIX. LA CIUTAT INSURRECTA. Segons Friedrich Engels, Barcelona fou la ciutat amb més lluites de barricades durant el segle XIX. Moltes de les seves revoltes a més, presenten anècdotes ben curioses com ara cavalls abatuts per armaris, avalots iniciats per borratxos o conspiracions gestades a les xocolateries.
Lloc de realització de les conferències: Centre Cultural Nau Ivanow (carrer d’Hondures, 28- La Sagrera)Metro línies 1, 9 i 10 La Sagrera i Estació de RENFE La Sagrera. Autobuses: 34, 35, 71, 126

Aforament limitat: confirmar assistència a tothistoria@gmail.com
ENTRADA LLIURE

Us hi apunteu?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Perfecte Dani! Em vaig perdre les dos primerees xerrades, a veure si ara hi puc anar, molt millor a aquesta hora.

Joan

Dani ha dit...

Perfecte ens veiem allà doncs!

bitxuverinosa ha dit...

genial. m'ho apunto!