Altres Barcelones

AltresBarcelones.com / Història de Barcelona, anècdotes i curiositats des del 2007


Potser ja començava a semblar-vos una mica estrany que endinsats en el tricentenari de la desfeta de Barcelona l'any 1714 davant les tropes borbòniques, no li hagi dedicat un espai especial al Connexió Barcelona.
Potser ja era hora que ens hi poséssim, no? Doncs bé, el que he ideat és dedicar dues seccions al tema. Avui tenim la primera entrega, on parlarem de com era el setge muralles endins. Descobrim com s'organitzava i vestia la Coronela, la milícia urbana de Barcelona, que responia a tocs de campana com l'Honorata, que va esdevenir tot un símbol. Coneixem també els diplomàtics catalans com l'ambaixador Pau Ignasi de Dalmases i Ramon Vilana Perlas (Qui havia de crear Nova Barcelona a l'exili) i els seus respectius palaus a la ciutat.
També parlarem d'escenaris importants dels combats com ara Sant Pere de les Puelles, el Convent de Sant Agustí o la Plaça del Born i la seva casa partida o el Fossar de les Moreres i com no, el Centre Cultural del Born i el mític Fossar de les Moreres, lloc popularitzat per la poesia de Pitarra. Espero que us agradi! I ja sabeu, la setmana vinent muralles enfora, un tema més desconegut!