Altres Barcelones

AltresBarcelones.com / Història de Barcelona, anècdotes i curiositats des del 2007



Si la setmana passada vàrem explicar com es va viure el setge de Barcelona de 1714 des de dins del recinte fortificat, aquesta hem volgut fer unes pinzellades esquemàtiques de com era el setge des de fora les muralles, coneixent quina era l'estratègia militar que se seguia en aquell moment i també alguns escenaris coneguts com el Castell de Montjuïc i d'altres més desconeguts, com el Convent de Sant Jeroni, del que ja havíem parlat aquí amb anterioritat o Mas Guinardó,que a par de ser el refugi del Duc de Berwick, amaga encara les restes d'un refugi antiaeri de la Guerra Civil del 36-39. Un altre vestigi d'aquesta època és el Fort Pienc, que rep el nom d'una antiga foralesa militar borbònica construïda amb l'arribada al poder de la dinastía de Borbó. Espero que us agradi!

5 comentaris:

Agus Giralt ha dit...

Bona feina Dani!

Agus Giralt ha dit...

Molt bona feina Dani!

Dani ha dit...

Merci i igualment!

Anònim ha dit...

Sant Vicenç dels Horts, 17 de maig del 2014
Benvolgut,
Som alumnes de primer de Batxillerat dels Salesians Sant Vicenç i ens adrecem a vostès per tal de sol•licitar-vos informació respecte la ciutat de Barcelona per tal que puguem tirar endavant el nostre treball de recerca que té com a objectiu principal descobrir quina imatge projecta a l’exterior (a la resta de països del món) i alhora quina imatge procurem projectar per donar-la a conèixer i difondre els seus atractius (turístics, comercials, industrials, tecnològics, culturals…)
Per aquest motiu ens agradaria contactar amb vostès ja sigui en persona com ara per telèfon o bé e-mail.
Preferentment, ens agradaria que ens poguéssiu rebre per tal de poder-vos fer una entrevista, que si ho desitgeu us podem enviar avançadament.
Us agraïm la vostra atenció i esperem rebre una resposta vostra ben properament.
Atentament,
Ariadna Valls
Andrea Blázquez
i Silvia González.

Dani ha dit...

Hola Sílvia, em dieu que contacti amb vosaltres però no em doneu cap tipus de contacte... Si voleu comunicar-vos amb mi podeu enviar-me un correu a altresbarcelones(a)gmail.com