Altres Barcelones

AltresBarcelones.com / Història de Barcelona, anècdotes i curiositats des del 2007


Ara ja fa uns mesos em van trucar de la productora valenciana Barret Films i em va demanar si podia donar-los un cop de mà amb "Cosins Germans" un programa nou que estaven fent per Televisió de Catalunya. Em va explicar que el programa consistia més o menys en que en Ferran Torrent li ensenyaria el País Valencià a l'Empar Moliner i l'Empar li mostraria Catalunya a en Ferran. Ara és molt fàcil entendre de què va la cosa, però de bones a primeres el que vaig pensar va ser que posats a ensenyar Barcelona en un programa d'agermanament amb València, podríem parlar de la "Barcelona valenciana" o més ben dit, de com València i Barcelona comparteixen molt més del que ens pensem: Des dels ratpenats com a símbol, passant per sants com Sant Vicent Ferrer i Sant Francesc de Borja fins els costums escatològics, la importància de les taronges o els valencians que van defensar la ciutat durant el setge de 1714.Per si no fos prou honor passejar amb aquestes dues persones, que sempre m'han caigut en gràcia, he tingut el plaer de compartir programa amb dos mestres de Barcelona: En Lluís Permanyer i Peret. Així com conèixer locals com l'orxateria del Poblenou, la Cocteleria Boadas o poder veure per la tele "La Terreta", un local que encara recordo per inaugurar quan en Miquel es plantejava si allò tiraria endavant i ara és un lloc on costa trobar-hi lloc! Bé, aquí us deixo el programa, que el gaudiu! La meva aportació és a partir del minut 25:40.

3 comentaris:

Jaume de Marcos Andreu ha dit...

M'ha sorprès que hagis esmentat aquesta llegenda del rat-penat però no l'origen real del símbol, és a dir el drac del casc de Pere el Cerimoniós (falsament atribuit a Jaume I).

Dani ha dit...

Hola Jaume! No és sorprenent, el tema del drac del casc el conec i diría que fins el vaig explicar, però els temps televisius som com son, s'ha de ser breu i concís i no es pot explicar tot. Vam estar mig dia enregistrant i d'això només poden sortir uns minuts. Surt només una part de tot el que vaig dir.

Gràcies per la teva aportació!

Jaume de Marcos Andreu ha dit...

Doncs sí, el "retalla i enganxa" dels periodistes és com és i vosaltres ho heu de patir. Gràcies per l'aclariment!