Altres Barcelones

AltresBarcelones.com / Història de Barcelona, anècdotes i curiositats des del 2007


 Bon dia! Avui porto bones notícies.

El dimarts vinent  (22:05) s'estrena el documental "Els plans de Cerdà" dins el programa Sense Ficció de TV3. Com que no us puc avaçar gaire cosa més (perquè només soc conscient del que vaig poder veure durant la meva intervenció) millor us deixo la ressenya oficial: 

Una docuficció dirigida per Francesc Escribano i Josep Serra Mateu, amb Francesc Orella interpretant la figura d'Ildefons Cerdà: molt més que un arquitecte i el creador de l'Eixample, un revolucionari que va canviar Barcelona per sempre.

Ildefons Cerdà va ser un gegant avançat al seu temps. Com Karl Marx i Charles Darwin, va buscar en la raó i la ciència la manera d'encarar els problemes propis de la fi de l'antic règim i l'inici de l'època moderna. Va formar part de la primera promoció d'enginyers de l'estat. Precursor de l'urbanisme, va tenir una visió i va dedicar la seva vida a fer-la realitat. Els seus plans encara avui ressonen arreu del món. Oblidat i menystingut, les seves despulles van estar anys en una caixa, sota una taula de despatx. A Catalunya, el noucentisme, per afirmar-se, havia de renegar del passat. Han hagut de passar cent anys per recuperar la seva figura i fer-se una idea de la influència del seu pensament i la seva obra.


En aquest documental, l'actor Francesc Orella emprèn una recerca per conèixer Ildefons Cerdà i poder interpretar-lo. De la mà de savis i experts, visita els llocs on va viure i treballar, i recorre Barcelona endinsant-se en diversos arxius per entendre el personatge, posar-se en la seva pell i donar-li vida."Els plans de Cerdà" és una producció de Minoria Absoluta SL (2020) en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport de l'ICEC.

2 comentaris:

Dr. Santi ha dit...

Magnífica docuficció que he recomanat a tothom Jo soc net del arquitecte Adolf Florensa, molt actiu en la remodelació de Barcelona. Felicitacions per les teves aportacions!

Anònim ha dit...

Felicidades por la página!!!! Estodo un tesoro...